Tilbake

Porsgrunn Sentrum

Sjøfartsbyen Porsgrunns sentrum er delt av «ælva» med en øst- og en vestside.

Den gamle porselensfabrikken holder stand og er kjerne i transformasjonen fra industri og verftsområder til kombinerte bolig- og byområder. Tilsvarende utvikling skjer på østsiden og byen har med dette reaktivert og skapt et pulserende sentrum på begge sider av elven. Osebrostrøket ned til Rådhuskvartalet huser gallerier, kulturkafeer, utsøkte klesbutikker, restaurantliv og kulturhus. I det langstrakte sentrumets søndre del ligger det nylig transformerte Bratsberg Bruk området og Down Town med stort utvalg butikker og kafeer. En betydelig boligutvikling i området har gitt bydelen et stort løft i folketall.

Ut fra midtbyen ligger aksen mot Campus Porsgrunn, universitetsområdet. I denne aksen ligger Porsgrunn stasjon og området rundt som vil utvikles til knutepunkt for hele regionen når sørlandsbanen og vestfoldbanen knyttes sammen med ny sentralstasjon.

Porsgrunns kulturliv er preget av den internasjonale industritilknytningen med Grenland friteater, rockeklubb, kunsthallen og amatørgruppene. Porselensmuseet holder naturlig til på porselensfabrikken mens bymuseet og det regionale vitensenteret, DuVerden, med sitt spektakulære bygg ligger rett over elven.

Kontakinfomasjon

Porsgrunn kommune
Øyvind Solbakken
Næringssjef
+47 905 80 733

Tilbydere

Følgende selskaper tilbyr tomter og/eller annen eiendom på dette området