Tilbake

Skien Sentrum

Skien er Telemark fylkes administrasjon- og handelssentrum med småbutikker og kjøpesentra. Store boligutbygginger og rehabilitering av næringsbygg i sentrum trekker nytt næringsliv til byen.

Skien er Telemarks historiske handels- og administrasjonssentrum, noe byen også vil være i det nye fylket Vestfold og Telemark. Bykjernen ligger syd i kommunen ved de tre fossene som danner det siste vannfallet mellom Telemaksvassdraget og havet. Skien sentrum er i god utvikling med transformering av gamle industriområder til moderne byfunksjoner og økt boligutvikling i sentrum. Skien er Henrik Ibsens fødeby og kulturlivet avspeiler det. Regionteateret, Teater Ibsen, har sin scene på Klosterøya, mens Ibsenhuset er konsertarena, galleri og bibliotek. Fra fylkesmuseet på Brekke ser man utover byen og den tospirede kirken som er så lett gjenkjennelig for byen. Bykjernen har en stor flora av butikker og utesteder. Tett til sentrum ligger Klosterøya med ulike virksomheter, treningssenter, teater og videregående skole. Rett utenfor for byen ligger Skagerak arena hvor eliteserieklubben Odd holder til. Statens virksomheter og regionadministrasjonen holder til rett nord for sentrum hvor også jernbanestasjonen ligger.

Skien har de siste årene lagt godt til rette for boligutvikling i sentrum og nye store prosjekter er under realisering. Det er fortsatt rom for transformasjon i sentrum, mens nye næringsområder utvikles utenfor bykjernen. Skien brygge er et prosjekt som vil utvide og bygge sammen bykjernen rundt elveløpet.

Kontakinfomasjon

Skien kommune
Monika Lønnebakke
Head of Economic Development
+47 480 50 316

Tilbydere

Følgende selskaper tilbyr tomter og/eller annen eiendom på dette området