Grenland

Grenland er de 6 kommunene syd i Vestfold og Telemark.  Området har gode veiforbindelser mot Oslo, Stavanger og Bergen/Haugesund. Vestfoldbanen og Sørlandsbanen gir godt jernbanetilbud med fremtidig sammenkobling av banene gjennom Grenland.  Sandefjord Lufthavn og fergeforbindelser gir god tilknytning internasjonalt. Grenland havn er av landets største godshavner og sammen med Kragerø havn gir et godt internasjonalt logistikktilbud.

Grenland er en av landets største byregioner med 122.000 innbyggere. Grenland er industrielt tyngdepunkt men har et variert næringsliv samt offentlig administrasjon og tjenester. Telemark er en av landets største produsenter av fornybar vannkraft og  en lang historie med kraftforbrukende industri har bygget en solid industriell infrastruktur i regionen. Grenland er tyngdepunkt i det nye Vestfold og Telemark fylke og administrasjonen ligger her.

De gode fritids- og rekreasjonsmulighetene er godt kjent. Regionen har et yrende kultur- og idrettsliv og kan tilby varierte boligmuligheter tilpasset alle behov.

eller bruk filter for å finne de som passer deg:

Infrastruktur

anchor

Grenland Havn, Breviksterminalen

Les mer
anchor

Langesund fergeterminal

Les mer
local_airport

Torp flyplass

Se rutekart

Utvalgte næringsområder

...
Frier Vest Indust...
Lager og industri
...
Herøya
Lager og industri, Logistikk, Kontor
...
Kragerø Næringspa...
Lager og industri
...
Langrønningen nær...
Allsidig næringsområde, Handel, Lager og industri, Logistikk
...
Lønnebakke Næring...
Lager og industri
...
Enger Vallemyrene
Allsidig næringsområde
...
Voll Industriområ...
Lager og industri
...
Skjerkøya
Lager og industri, Logistikk
...
Myren Næringsområde
Allsidig næringsområde
...
Skien Nord
Allsidig næringsområde
...
Kragerø Sentrum
Sentrumsfunksjoner
...

Yara, Statkraft and Aker Horizon to establish Europe’s first large-scale green ammonia project in Grenland

The partners will target green hydrogen and green ammonia opportunities within shipping, agriculture and industrial applications, by electrifying Yara’s existing ammonia facility in Porsgrunn.

Les mer

Klynger

Green Industry Cluster

Green Industry Cluster er en tverrfaglig og frittstående nettverksorganisasjon orientert spesielt mot virksomheter i Vestfold og Telemark som arbeider innenfor industri- og teknologisektoren (landbasert og offshore).

Les mer

Grenland Næringsforening

Grenland næringsforening er den felles foreningen for næringslivet i Skien og Porsgrunn. De fremmer interessene til regionens næringsliv i ulike fora og tilrettelegger for felles møteplasser for sine medlemmer.

Les mer

IKT Telemark

IKT Telemark er en felles interesseorganisasjon for IKT-bedrifter og andre med en interesse for IKT.

Les mer

Industrial Green Tech

Industrial Green Techs ambisjon er å bli verdens første klimapositive industriregion og levere innovative grønne teknologiske løsninger til det globale markedet. Klyngen samler ledende bedrifter og kunnskapsaktører i Telemark innen innovativ miljøteknologi

Les mer