Hardanger / Ullensvang / Odda Sentrum

Odda Sentrum

Odda er et knutepunkt og regionsenter i Hardanger. Det er gode forbindelser til Bergen og Haugalandet. Øst/Vest er E134 korteste og beste veivalg.

Odda sentrum er kompakt og består i hovedsak av bydelene Brotateigen, Almerket, Gågata, Smelteverket og Bakka . I sentrum finner du et allsidig næringsliv bestående av handel, kontor, servering, overnatting, små og mellomstore håndverksbedrifter og offentlige tjeneste.

 

Almerket ligger tett til fjorden midt i sentrum. Her er parkeringsareal, park, handel, kollektivterminal, bobilcamp, kirke, servering og 36 nyoppførte leiligheter, dypvannskai og ubebygd areal. Detaljregulering for Almerket er ventet ferdigstilt våren 2017.

Smelteverket er som navnet tilsier området som tidligere var Odda Smelteverk. Området utgjør 50% av Odda sentrum og har i dag en rekke etablerte bedrifter, bl.a næringshage, regnskap, elektro, arkiv, smie, vitensenter, kafe, litteraturhus, avdeling fra Odda VGS mm. Smelteverket har en del store bygg som er underlagt kulturminnevern og store områder som er ubebygd.  Bydelen har arkitektoniske kvaliteter som er særmerka for tidlig 1900 talls industrireising. Vakre tegelsteinsbygg og røffe, unike betongbygg som ruver i landskapet. Smelteverket har en fersk reguleringsplan som blir vedtatt i 2016.

Gågata, byens gågate er hjerte i Odda. Her finner du butikker av alle slag klær, sko, sport, utsyr, interiør, blomster, smykker, parfymeri, elektronikk, leiker, serveringsteder, banktjeneste, frisør/hudpleie, håndarbeid, suvenir, galleri mm. Gågata framstår som velholdt og handelsforeningen Odda By har en egen plan for videre utvikling.

Brotateigen er Odda sin eldste bydel, ei forretningsgate der du finner Jernia, Fargerike, VVS, opplæringskontor, regnskap, turistinformasjon, hotell mm.

Bakka, offentlige tjenester, rådhus, bibliotek, legesenter, tannlege, barneskole, eldresenter etc.

Byen vår er i transformasjon. Odda er en flott, unik og kompakt liten by i Hardanger som byr på stor variasjon i arkitektur/bruksområde i de ulike bydelene.

Velkommen til Odda.

Kontakt

Tilbydere


apartment
map Tomt til salgs
apartment Bygning til leie
business Bygning til salgs
Arealguiden er en kostnadseffektiv kanal for å nå de som leter etter slike arealer. Har ditt selskap noe å tilby? Les mer om annonsering på Arealguiden.